KOCAELİ / DERİNCE - Turgut Reis Ortaokulu

5.SINIF YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIF AÇILMIŞTIR.

2022-2023 Yılında Okulumuza Yeni Başlayacak 5.Sınıf Öğrencileri İçin 23.12.2021 tarih ve 49 Sayılı Talim Ve Terbiye Kurulu Başkanlığının İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesinin Uygulanmasıyla ilgili Açıklamalar Kısmının 7.Maddesi Gereğince Yabancı Dil Hazırlık Dil Sınıfı Açılması Kararlaştırılmıştır.

Hedefimiz nedir?

Yabancı Dil Öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Sene sonunda İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden bireyler olmalarını istiyoruz. Okul olarak katılmayı istediğimiz Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılacak olan projelerde aktif rol almalarını, sene sonunda  gramer açısından da bir üst sınıf düzeyine getirmeyi hedefliyoruz.

Soru-Cevap:

Soru-1: Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf, tüm sınıflarda uygulanacak mı?

Hayır, uygulanmayacak. Çünkü Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 28.05.2013 tarih ve 22 sayılı çizelge eki açıklamalarının 6. Maddesi gereği Y.Dil dersini okul şartlarını göz önünde bulundurarak 8 ders saati kadar okutabilir. Okulumuzda 5.sınıflarda 1 Şube Yabancı Dil  Ağırlıklı sınıfı açabiliyoruz.

Soru-2: Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

Şu anki mevcut duruma göre 8 saat İngilizce dersi verebiliyoruz.

Soru-3: Tüm 5.sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler mi?

Hayır, tüm sınıflar bu sisteme dahil olamayacaklar. Okulda 1 adet Yabancı Dil sınıfı olacaktır.

Soru-5: Sınıflara öğrenci nasıl seçilecek?

5.Sınıfa başlayan Tüm öğrencilerimiz Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfta eğitim alacak.

Soru-6: Bu sınıflar kaç kişi olacak?

Sınıf mevcutlarını 25 kişi ile sınırlı olacaktır.

Soru-7: Altıncı sınıfta da aynı şekilde mi olacak?

Maalesef bu sistemi sadece 5.sınıflarda uygulayabiliyoruz. Öğrencilerimiz 6.sınıfta 3 saat İngilizce dersi görecekler. Ancak seçmeli İngilizce dersi ile bu sayıyı 5 saate çıkartmayı planlıyoruz.

Soru-8: Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların müfredatında hangi yabancı dersler olacak?

1-Listening ( Dinleme)

2-Writing ( Yazma)